Caravan kopen

Een caravan kopen is vergelijkbaar met een aanschaffen van een auto. Je baseert je keuze natuurlijk niet alleen op kleur (hopen we!) Ook een caravan kopen verreist toch een beetje onderzoek. Wat zijn de maximale gewichten, hoeveel slaapplekken zijn er gewenst, welke indeling heeft de caravan. Allemaal zaken die belangrijk zijn wanneer je een caravan gaat kopen. Laat ons je helpen bij het maken van de juist keuze. Hieronder hebben we een aantal eigenschappen voor je uitgeschreven die er hopelijk voor zorgen dat de verschillen per caravan duidelijker maken en daarmee de keuze wat eenvoudiger maakt.

Maximaal gewicht

Het maximaal toelaatbaar gewicht is een van de belangrijkere zaken om rekening mee te houden. Het lijkt in eerste instantie een eigenschap die vooral handig is om te weten, maar niets is minder waar. Wettelijk worden een aantal zaken bepaald. Een bepaald voertuig mag bijvoorbeeld wettelijk maar een bepaalde maximaal gewicht hebben en vervoeren. Tenzij je van plan bent een andere auto achteraf aan te schaffen, is het dus wel degelijk van belang om rekening te houden met het maximale en ledig gewicht van de caravan. Je kunt het maximale gewicht dat je mag trekken met je auto terug vinden in de autopapieren of bij de RDW.

Slaapplaatsen

Natuurlijk is een belangrijk kenmerk van de caravan het aantal slaapplaatsen. Ga je samen met z’n twee├źn op vakantie of met het hele gezin? Caravans zijn er in alle soorten en maten met meerdere bedden. Sommige hebben vaste bedden andere hebben ombouwbedden waarbij tafel en zit kunnen worden omgebouwd tot slaapplaatsen. Ga je een caravan kopen? Test altijd even de bedden, kijken even of ze prettig liggen. Een goede nachtrust mag het absoluut niet aan ontbreken tijdens de vakantie.

Keuken indeling

Ga je een caravan kopen dan wil je natuurlijk van alle gemakken voorzien zijn. Een goede slaapplaats en fijn toilet zijn niet de enige eigenschappen die voor velen erg belangrijk zijn. Een fijne keuken is uiteraard ook van groot belang. Een goede werkende koelkast om uw etenswaren en drank koel te houden en een kookstel om uw maaltijden te bereiden. Een keuken is onmisbaar in een goede caravan. Er zijn verschillende soorten keuken indelingen.